Tänäkin keväänä tuhannet yhdeksäsluokkalaiset päättävät peruskoulunsa todistusten jakoon, joka on ehdottomasti yksi merkittävimmistä tapahtumista heidän elämässään. Yhdeksänkymmentä prosenttia nuorista ymmärtää juhlan tärkeyden ja osaa pukeutua oikein. Asiaan kuuluisi, että siistit ja juhlavat vaatteet olisivat jokaiselle ehdoton asia.
No mitenkäs se jäljelle jäävä kymmenen prosenttia? Usein kysyttäessä pukeutumisesta kuulee, "Hah! Miks sinne pitäs pukeutuu? Mä ainaki tuun iha täs hupparis vaa!" Jokaisen nuoren kuuluisi tietää miksi. Viimeinen päivä peruskoulussa!
Nyt olisi vanhempien aika astua esiin ja todeta lapselleen, että ne hienommat vaatteet nyt vain pannaan päälle. Ei ole muita vaihtoehtoja! Jos ihminen ei edes kerran elämässään pysty pukeutumaan hyvin, osoittaa se sen, että sivistyksen taso on todella alhainen. Jokaisen peruskoulun käyneen ja edes hiukan sivistyneen nuoren pitäisi käsittää, että joskus on vain pakko pukeutua. On ymmärrettävä, että se kuuluu asiaan ja on erittäin noloa mennä siinä risaisessa hupparissa ja kuraisissa farkuissa, valkoisista lenkkareista puhumattakaan. Voi myös kysyä, onko nuori edes valmis pääsemään peruskoulusta, jos hän ei älyä pukeutumisen tärkeyttä?
Me pääsemme peruskoulusta vain kerran, joten eiköhän kaikki pukeuduta tilaisuuden vaatimalla tavalla!
 
Sivistystä ja H.R.H